GEZOCHT: 'NIEUWE' GIDS

Wij zijn dringend op zoek naar een nieuwe collega van onze gidsen voor de rondleidingen in ons mooie kasteel. Ben jij die enthousiaste dame of heer die vol zit met goede ideeën? Dan zijn wij, Stichting Vrienden Kasteel Dussen, op zoek naar jou!

Kasteel Dussen genomineerd voor allermooiste

Allermooiste kasteel van Nederland: stemmen kan nog tot 6 maart


Allermooiste kasteel van Nederland nominatie

Om maar eens positief te beginnen: Kasteel Dussen is genomineerd voor Allermooiste kasteel van Nederland! De ANWB heeft in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed 50 kastelen geselecteerd en Kasteel Dussen is er één van…wat een eer.

Feestelijke onthulling tijdens Open Monumentendag

Wethouder Jorritsma onthulde op zaterdag 11 september tijdens de Open Monumentendag een bordje bij kasteel Dussen. Daarop is een QR-code gedrukt, die 'linkt' naar een virtuele rondleiding. Zo kunnen bezoekers ook als het kasteel dicht is even 'binnen kijken'. Jorritsma werd bij de onthulling geassisteerd door twee jonge acteurs, die op het filmpje te zien zijn. Het werd een gezellige dag, met ruim 150 gasten...En voor wie het zaterdag heeft gemist: ook zondag 12 september is het kasteel van 11.00 tot 16.00 uur open voor publiek!

Het is bijna Kastelendag!

Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, is het in Dussen weer zover: Kastelendag Een fantastisch evenement voor de hele familie met veel activiteiten, muziek, theater, demonstraties en het verleden wat tot leven komt...

Omroep Brabant over Kastelendag 2018

Ook Omroep Brabant maakte een mooi filmpje...


Altena TV Kastelendag 2018

Altena TV Kastelendag 2018


Bijna Kastelendag!

Maandag a.s., 21 mei, is het zover...kastelendag! Het belooft een mooie dag te worden. Niet alleen het weer ziet er goed uit, ook het programma...met o.a. live optredens van: The Ferrymen, Eibe en Laura, verhalenverteller Peter Faber (de andere). Zie ook deze website: activiteiten.

Altena TV: Kastelendag 2016

Kastelendag 2016. Altena TV maakte een sfeerreportage.


Volop activiteiten in het kasteel in oktober – met extra rondleidingen in de herfstvakantie

Inmiddels is het culturele seizoen al even ‘op weg’ en hebben al heel wat bezoekers het kasteel weten te vinden. We vervolgen onze route met onderweg veel activiteiten! Wat te denken van: • De presentatie ‘Strijkkwartetten in vogelvlucht’ op woensdag 11 oktober a.s., met muziekhistoricus Pieter A. Bakker om 20.00 u. • Een leuke tip voor een uitje in de herfstvakantie? Woensdag 18 en 25 oktober rondleidingen voor kinderen van de basisschool • Het concert van Grupo del Sur “Danza Maldita” op donderdag 26 oktober vanaf 20.00 uur • Gruwelen en griezelen op zaterdag 28 oktober in Slot Halloween vanaf 18.30 uur

Aantrekkelijk programma voor jong en oud in Kasteel Dussen

Het einde van de zomer betekent als altijd voor Stichting Vrienden Kasteel Dussen de start van het nieuwe culturele jaar.

Omroep Brabant

In het programma 'Brabantse Parels' van 8 maart 2015 van Omroep Brabant kwam Kasteel Dussen aan bod. De uitzending geeft een goede indruk van het prachtige kasteel

Altena TV: Kastelendag 2017

Altena TV maakte een item over de Kastelendag.


Impressie Kastelendag 2017

Een impressie van een geslaagde Kastelendag 2017.


CONTACT