Kasteel Dussen, een romantisch woonkasteel, dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Het kasteel kent een bewogen geschiedenis, waarbij de oorsprong teruggaat tot 1331. In vergelijking met andere kastelen in binnen-en buitenland is het van een bescheiden afmeting. Juist daardoor en door de bijzondere binnenplaats, met de Toscaanse zuilengalerij uit de 17e eeuw, heeft het een geheel eigen charme en sfeer.

Op deze prachtige locatie organiseert Stichting Vrienden Kasteel Dussen onder andere rondleidingen, voorstellingen, concerten, lezingen en de jaarlijkse Dag van het Kasteel; genoeg redenen voor een bezoek aan dit sfeervolle kasteel!

Het kasteel is geopend voor publiek:

Voor vragen over huwelijk, feest, zakelijk diner, fotoshoots, etc.: bel 0162 727 600 ( + info op deze website onder 'PARTNERS')


De stichting is opgericht in 1991 met als doel: het uitdragen van het kasteel als cultuur-historisch erfgoed.

woensdag 7 oktober 2020, 20:00 uur

lezing PIETER BAKKER PARIJS ROND 1900

Muziekhistoricus Pieter A. Bakker neemt u in de lezing ‘Parijs rond 1900’ mee naar de periode waarin de stad het culturele centrum van Europa was: bijna alle belangrijke componisten, schilders, schrijvers en beeldhouwers waren er en creëerden (vaak vernieuwende) werken die wereldfaam hebben verworven. Bakker brengt met deze lezing over o.a. Satie, Debussy en Ravel zijn publiek alvast in de sfeer voor het concert van Eric Schoones op 15 oktober, ook in het kasteel.

donderdag 15 oktober 2020, 17:00 uur

Eric Schoones speelt Satie, Debussy en Ravel - Een complexe vriendschap

Erik Satie was een visionair, een ongelooflijk origineel componist die zichzelf steeds vernieuwde. Hij werd gesteund én kritisch gevolgd door zijn veel beroemdere vrienden Claude Debussy en Maurice Ravel. Musicoloog en pianist Eric Schoones speelt geliefde pianomuziek van dit drietal en hun werken klinken nog steeds als een ontdekking.

Alle activiteiten

Het hele jaar door worden er voor jong en oud allerlei activiteiten georganiseerd. Een compleet overzicht is hier te raadplegen.

In het nieuws

Persberichten, filmpjes, ...


Rondleidingen

Het is mogelijk om onder leiding van een gids door een deel van het kasteel te dwalen. Voor groepen en ridders of prinsessen kan apart worden gereserveerd.

Geschiedenis

Een kleine nederzetting op de oeverwallen van het stroompje 'de Dusse' groeide uit tot een ambachtsheerlijkheid waar nu Kasteel Dussen staat.

Virtuele rondleiding

Foto's van het kasteel, Kastelendagen, activiteiten, ...

Partners

Een overzicht van onze partners.

Contact

Heeft u vragen? Laat het ons weten!

CONTACT