Het romantische Kasteel Dussen

Een bezoek meer dan waard
Maak kennisActiviteiten

Kasteel Dussen, een romantisch woonkasteel, dat zeer de moeite waard is om te bezoeken

Het kasteel kent een bewogen geschiedenis, waarbij de oorsprong teruggaat tot 1331. In vergelijking met andere kastelen in binnen-en buitenland is het van een bescheiden afmeting. Juist daardoor en door de bijzondere binnenplaats, met de Toscaanse zuilengalerij uit de 17e eeuw, heeft het een geheel eigen charme en sfeer.

Op deze prachtige locatie organiseert Stichting Vrienden Kasteel Dussen onder andere rondleidingen, voorstellingen, concerten, lezingen en de jaarlijkse Dag van het Kasteel; genoeg redenen voor een bezoek aan dit sfeervolle kasteel!

De stichting is opgericht in 1991 met als doel: het uitdragen van het kasteel als cultuur-historisch erfgoed.

Rondleidingen

Agenda

Actueel

Geschiedenis

Bruiloften en partijen

Vergaderen, feesten of trouwen in Toscaanse sferen op een bijzondere locatie? Bij Kasteel Dussen beleef je onvergetelijke momenten! De perfecte locatie voor iedere speciale gelegenheid. Onze partner helpt u graag verder.

Agenda

Het hele jaar door worden er voor jong en oud allerlei (culturele) activiteiten georganiseerd, met onder andere concerten, lezingen of kindervoorstellingen. Hieronder staan de eerstkomende activiteiten. Kijk voor het volledige overzicht in de Agenda

Word vriend van het kasteel!

Als Vriend van het kasteel geniet je van allerlei voordelen, waaronder korting op de entreeprijs van de voorstellingen. Maar vooral ondersteun je het (vrijwilligers)werk van Stichting Vrienden Kasteel Dussen. Vraag vandaag nog je Vriendenpas aan!

Rondleidingen

Vanaf april tot en met september is het kasteel (bijna) elke zondag open voor bezoek. In het winterseizoen elke tweede zondag van de maand. Ga mee met een gids voor een rondleiding van ongeveer een uur of dwaal op eigen gelegenheid door het kasteel.

Kom langs, laat je verrassen door de verhalen en beleef de geschiedenis van de parel van Altena. Van harte welkom!

Een voorproefje…