zondag 15 december 2019, 14:00 uur

THEATER RELACTS! STERREN GEZOCHT

Een warme en humoristische kerstvoorstelling voor de hele familie. Over een stoer schaap dat denkt dat 'ie een superster is en een wollig schaap dat compleet de weg kwijt is. De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten. Na afloop is het nagenieten op de sfeervolle binnenplaats van het kasteel, met een warm of koud drankje en iets lekkers erbij…

donderdag 19 december 2019, 20:00 uur

GEEN HAAST

Een licht concert, vol warme liedjes voor koude dagen. Dominique Engers (teksten en zang), Eelco Menkveld (piano en composities), Hans van Gelderen (gitaar en composities), Sybren van Doesum (trompet, bugel en klokkenspel)

donderdag 16 januari 2020, 20:00 uur

JOLENTE DE MAEYER (VIOOL) EN NICOLAAS KENDE (PIANO)

Twee toonaangevende Belgische musici. Jolente is prijswinnaar van talloze wedstrijden en bekroond met o.a. een ‘Editors Choice’ van Diapasson en de prijs ‘Jonge Solist van het Jaar’ van Radio Klara. Via vele internationale podia vanavond in Kasteel Dussen!

zondag 26 januari 2020, 13:30 uur

ARNO HUIBERS SPEELT TOMAATJE OP JE NEUS

Vanaf de eerste seconde neemt Arno je mee op reis in zijn eigen universum. Een reis van glimlach naar schaterlach. Met muziek, subtiele humor, zijn fenomenale mimiek en een ‘tomaatje op zijn neus’ laat hij zien hoe magisch de eenvoud is.

donderdag 13 februari 2020, 20:00 uur

LA TRČS ILLUSTRE COMPAGNIE DU CHAT NOIR

Het gerucht doet de ronde dat het illustere chansoncollectief van de Parijse taveerne Le Chat Noir weer actief is… Laat je meenemen naar een klinkend rariteitenkabinet van 13 energieke muzikanten...

woensdag 4 maart 2020, 20:00 uur

PERGOLESI’S STABAT MATER IN HISTORISCH PERSPECTIEF

Samen met de Bachpassies behoort het Stabat Mater van Pergolesi tot de meest geliefde werken voor de passietijd. In de lezing van vanavond verdiept muziekhistoricus Pieter Bakker zich in dit meesterwerk en blikt alvast vooruit naar het concert in het kasteel op 9 april.

zondag 15 maart 2020, 13:30 uur

Meneer Monster speelt: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

donderdag 19 maart 2020, 20:00 uur

STREEKTALENTEN

Onze streek heeft veel te bieden en kent vele talenten op gebied van muziek, klein- en beeldende kunst. Dat bleek vorig jaar tijdens een bijzondere avond. Daarom nu een herhaling, maar let wel: zelfde plaats, andere talenten!

donderdag 9 april 2020, 20:00 uur

PERGOLESI’S STABAT MATER

In 1736 componeerde Giovanni Battista Pergolesi een van de bekendste vertolkingen in een intieme bezetting: twee zangsolisten, strijkers en basso continuo vertellen aandoenlijk van Maria’s smart om de gekruisigde Christus.

maandag 1 juni 2020, 11:00 uur

Landelijke dag van het kasteel

Een prachtig, jaarlijks evenement voor jong en oud en alles ertussenin. De poorten van het kasteel en de kasteeltuin worden geopend en wij nodigen je van harte uit een kijkje daarachter te komen nemen.

zondag 5 juli 2020, 14:00 uur

FANFARE WILHELMINA EN FANFARE ST. CAECILIA

Inmiddels is het een bijzonder leuke traditie geworden om op deze muzikale wijze het seizoen af te sluiten in de kasteeltuin! Gratis toegang

CONTACT