donderdag 15 november 2018, 20:00 uur

Thomas Beijer: Canción y Danza Documentaire Concert

Waarom is hij al jarenlang verliefd op Spanje? Waarom laat het land hem sinds zijn studie aan het conservatorium niet meer los? En waarom verslindt hij al vanaf zijn tienerjaren de poëzie van Alberti en Lorca? Pianist Thomas Beijer reisde samen met filmmaker Lucas van Woerkum naar het Spaanse Andalusië. Op zoek naar de antwoorden en naar de ziel van de Spaanse muziek.

zaterdag 1 december 2018, 10:00 uur

Het huis van Sinterklaas

Zodra de pakjesboot uit Spanje is vertrokken, beginnen wij met het tiptop in orde maken van het kasteel. Want ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn Pieten hier logeren!

donderdag 13 december 2018, 20:00 uur

De Kerst Flageolettes

De Flageolettes komen naar Kasteel Dussen met een speciale winterse kerstavond


zondag 16 december 2018, 13:30 uur

Als ik Kerst Mis

Tijl Damen speelt “Als ik Kerst mis” Een kerstverhaal over een afgedankte kerstboom; hij is verdrietig en daardoor zijn de takken zó slap, dat er geen versiering in blijft hangen. Samen proberen we de boom weer vrolijk te maken met aanstekelijke liedjes, dansen en muziek maken! Leeftijd 2+ met een gezellig samenzijn na afloop op de binnenplaats van het kasteel

woensdag 9 januari 2019, 20:00 uur

Muziekhistorische lezing 3 PIANOTRIO’S NADER BELUISTERD

Met oog en oor op het concert van het Delta Piano Trio op donderdag 24 januari 2019 zal muziekhistoricus Pieter A. Bakker een lezing verzorgen over het klassieke pianotrio. Dit in relatie tot de uit te voeren werken van Beethoven, Schönberg en Auerbach.

zondag 20 januari 2019, 13:30 uur

Theaterduo Kees en Koos speelt “Drakentongetje”

Kom binnen in de winterwonderwereld. In de iglo van Kees & Koos is het wel wat koud, want hun draakje wil geen vuur meer spugen! Een lief, warm wintersprookje voor iedereen van 2+

donderdag 24 januari 2019, 20:00 uur

Delta Piano Trio

Het Delta Piano Trio werd in 2013 in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Door collega’s beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles, maakte het trio naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Winnaar van de Eerste Prijs Orpheus Swiss Chamber Music Competition 2018,

donderdag 14 februari 2019, 20:00 uur

De mannen van achterom

Met prachtige liedjes, hilarische scčnes en een mooie moraal nemen de Mannen van Achterom je mee in hun leven, dat niet altijd, maar gelukkig nog vaak genoeg, over rozen gaat... Luc de Graaf, John van der Sanden, Maarten van der Zanden: theatermakers met een Brabants accent en nationale allure

woensdag 6 maart 2019, 20:00 uur

Lezing Tuingeschiedenis in Nederland

Tuingeschiedenis in Nederland, van kasteel- en kloostertuinen tot de Gardeneske tuinstijl. Aan de hand van tal van afbeeldingen zal kunsthistoricus Wim Meulenkamp de Nederlandse tuinhistorie bespreken.

zondag 17 maart 2019, 13:30 uur

Sophie Ruthven-Stuart speelt Sttt...

Sttt...tijger slaapt! En die willen we natuurlijk niet wakker maken. Maar hij ligt wel gruwelijk in de weg! Een interactieve voorstelling voor iedereen van 3 - 8 jaar en alle 'grote' mensen

donderdag 21 maart 2019, 20:00 uur

Streektalenten in het kasteel

Een mooie eerste lenteavond met 'onze' streektalenten: Dieuwke Aalbers, Wilbert Stembord en Richard Hengeveld (liederen van Schubert en Mozart), La Fleur (singer-songwriter), Chanting Lads (shanties, traditionals en ballads) en Tim Zwijnenburg (beeldend kunstenaar).

donderdag 18 april 2019, 20:00 uur

Ragazze Quartet & filosoof Paul van Tongeren met Zeven laatste woorden

Haydns ingetogen muzikale meditaties in een actuele context... Na eerdere succesvolle en prikkelende programma’s waarin muziek en tekst bijeen werden gebracht, zoals Kreutzersonate en Nocturne, presenteert het Ragazze Quartet nu samen met filosoof Paul van Tongeren een actuele versie van de Sieben letzten Worte van Joseph Haydn.

donderdag 16 mei 2019, 20:00 uur

Matthews Southern Comfort Like a Radio

Deze band vertegenwoordigt zowel het heden als het verleden. Matthews weet op prachtige wijze de klassieke MSC nummers nieuw leven in te blazen zodat ze naadloos aansluiten bij het nieuwe repertoire.

maandag 10 juni 2019, 11:00 uur

Landelijke dag van het kasteel

Een prachtig, jaarlijks evenement voor jong en oud en alles er tussenin. De poorten van het kasteel en de kasteeltuin worden geopend en wij nodigen je van harte uit een kijkje daarachter te komen nemen.

zondag 30 juni 2019, 14:00 uur

Wilhelmina & St. Caecilia in de kasteeltuin

Inmiddels is het een bijzonder leuke traditie geworden om op deze muzikale wijze het seizoen af te sluiten! Kom genieten van twee - of soms meer! - muziekgezelschappen uit Dussen en Hank.

CONTACT